Tekenaar educatie

Door kinderlijke eenvoud in mijn illustraties te gebruiken weet ik leermethodes treffend invulling te geven met mijn tekenwerk.

tekenaar educatie

Handen wassen

educatiemateriaal

Educatie tanden poetsen

tekenaar basisonderwijs

In opdracht van de Nederlandse Taalunie teken ik lesmateriaal voor de kleutergroepen op Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten, Bonaire, Curaçao en Aruba. Voor het maken van de illustraties heb ik een bezoek gebracht aan scholen op de bovenwindse eilanden om zo een goede indruk te krijgen van de eilanden en haar bewoners.

Tekenaar basisonderwijs

Als tekenaar basisonderwijs heb ik de illustraties voor 'Speel mee met John en Joonie' getekend. Deze tekeningen worden toegepast om de leerlingen van groep 1 en 2 op leuke, speelse manier kennis te laten maken met het Nederlands. Daarbij komen TPR-activiteiten, spelletjes, muziek en bewegen, liedjes en versjes en knutselactiviteiten aan bod. 

Schoolboeken illustrator - educatie

Illustrator Dutch Carribean voor schoolboeken t.b.v. educatie voor de Bovenwindse eilanden - Taalunie

Als illustrator van educatieve cartoons, praatplaten voor het basisonderwijs en is tevens illustrator van Rotterdam. Voor de Bovenwindse eilanden (Saba, St Eustachius en St. Maarten) heb ik voor het basisonderwijs illustraties voor lesmateriaal, praatplaten en kijkplaten mogen maken. De tekeningen zijn voorzien van typische elementen van de eilanden zoals de zuurzak, de leguaan en ook de huisjes, scholen en kinderen zijn heel herkenbaar voor de inwonertjes van de eilanden..Trein, ijs.... Enkele voorbeelden van woorden die kinderen in Nederland leren als ze naar de lagere school gaan. Maar wist je dat kinderen op St Maarten, Saba en St Eustachius onderwijs krijgen vanuit deze zelfde boekjes? Een trein of ijs komt helemaal niet voor op deze eilanden. Wel een leguaan. Ik ben dan ook echt heel vereerd om de illustraties te mogen verzorgen voor een nieuwe leermethode welke geheel gemaakt is voor de kinderen op de Bovenwindse Eilanden. Met woorden die deze kids wel begrijpen. Ze herkennen zichzelf in de afbeeldingen. Huisjes worden geïllustreerd zoals ze bv. op Saba zijn en de scholen zoals een school er daar uit ziet. Leren wordt zo een stuk makkelijker! RiesArt is illustrator voor de schoolboeken van de Bovenwindse Eilanden. Ook heb ik al behoorlijk wat praatplaten gemaakt voor de onderbouw. Vrolijke kijkplaten.

U kunt een praatplaat of kijkplaat laten maken voor de onderbouw, maar ook zgn. losse flashcards, welke in 1 afbeelding uitleg over het onderwerp moet geven.