Richard Bijloo (Ries) - RiesArt

In 2019 heb ik mijn bedrijf RiesArt opgericht. Ik vond het tijd om mijn eigen tekenkwaliteiten, schilderwerk en andere skills, zoals het vervaardigen van whiteboard animaties etc, onder mijn eigen naam naar buiten te brengen.

Al in 1996 heb ik, samen met mijn partner, het illustratiebureau "Tekenteam" opgezet. Binnen Tekenteam werken wij samen met vele illustratoren ieder met zijn geheel eigen stijl. Binnen Tekenteam neem ik vooral de coördinerende rol op mij en verzin ik concepten voor bedrijven om zich te profileren in de markt d.m.v. interne campagnes en bedrijfsanimaties. Het illustreren van projecten doe ik dus nu onder mijn eigen label "RiesArt". Uiteraard blijf ik werkzaam voor Tekenteam.

In Spangen ben in geboren, één van de armste stadswijken van het land. Het gezin waarin ik opgroeide was buitengewoon creatief. Mijn vader was hobbymatig kunstschilder en mijn oudere broer was al snel professioneel cartoonist. Mijn tienerjaren bracht ik veel door in het uitgaansleven van Rotterdam. Daarna liet ik Rotterdam een beetje links liggen, was de bouwput zat en wilde andere steden en landen ontdekken. Later trouwde ik een Rotterdamse uit de wijk Feyenoord en zo’n vier jaar terug herontdekte ik de Maasstad. Wat was het centrum ten positieve veranderd! De bouwput had plaatsgemaakt voor een filmisch decor maar ­nog beter, er heerste een gemoedelijke sfeer. Negativisme en verbittering waren omgezet in optimisme en trots! Toen besloot ik iets terug te doen voor de enige stad van Nederland en begon deze te tekenen. Ik startte een jaar terug mijn Insta-account ‘Riesart010’ en plaats daar regelmatig tekeningen van de stad. Op deze wijze hoop ik een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de positieve vibe van Rotterdam.

 

Richard Bijloo